Śniadanie mistrzów!

Dzisiaj zupełnie zapomniałam o zjedzeniu śniadania. Biegłam rano do pracy, po pracy ćwiczenia i zanim się obejrzałam było już grubo po 12. Już sam brzuch mi się przypomniał o dostarczeniu porządnej dawki jedzenia. A więc poszłam do kuchni i zrobiłam tosty ze słodkiego pieczywa z pastą z buraka i awokado oraz świeżo wyciskany czerwony, oczyszczający sok.

Do przyrządzenia takiego w sumie to już lunchu potrzebujecie:

1. Pieczywo z owocami i orzechami:
Ukroiłam kilka kromek i zrobiłam z nich tosty – możecie zrobić to na patelni, w piekarniku lub tosterze.

 

2. Czerwony sok:
– 2 czerwone buraki ze skórką
– 2 łodygi selera naciowego
Dokładnie umyłam i wcisnęłam do wyciskarki.
 

 


3. Pasta do pieczywa:
– połowa awokado
– łyżka suchych resztek z soku po burakach
– przyprawy
Rozgniotłam na miazgę połówkę awokado i dodałam łyżkę suchych resztek po burakach, przyprawiłam tylko solą i dokładnie wymieszałam.

 


Gotowe!

Śniadanie słono-słodkie. Jeśli ktoś przepada za takim polaczeniem to polecam. Smacznego.



0 thoughts on “Śniadanie mistrzów!”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

9 − 3 =