Śniadanie mistrzów!
Dzisiaj zupełnie zapomniałam o zjedzeniu śniadania. Biegłam rano do pracy, po pracy ćwiczenia i zanim się obejrzałam było już grubo po 12. Już sam brzuch mi się przypomniał o dostarczeniu porządnej dawki jedzenia. A więc poszłam do kuchni i zrobiłam tosty ze słodkiego pieczywa z pastą z buraka i awokado oraz świeżo wyciskany czerwony, oczyszczający sok.
Do przyrządzenia takiego w sumie to już lunchu potrzebujecie:
1. Pieczywo z owocami i orzechami:
Ukroiłam kilka kromek i zrobiłam z nich tosty – możecie zrobić to na patelni, w piekarniku lub tosterze.
2. Czerwony sok:
– 2 czerwone buraki ze skórką
– 2 łodygi selera naciowego
Dokładnie umyłam i wcisnęłam do wyciskarki.
– 2 czerwone buraki ze skórką
– 2 łodygi selera naciowego
Dokładnie umyłam i wcisnęłam do wyciskarki.
3. Pasta do pieczywa:
– połowa awokado
– łyżka suchych resztek z soku po burakach
– przyprawy
Rozgniotłam na miazgę połówkę awokado i dodałam łyżkę suchych resztek po burakach, przyprawiłam tylko solą i dokładnie wymieszałam.
Gotowe!
Śniadanie słono-słodkie. Jeśli ktoś przepada za takim polaczeniem to polecam. Smacznego.
Wygląda fantastycznie! W takich chwilach ogromnie tęsknię za moją sokowirówką… 🙂
Sokowirówka to świetna rzecz! Koniecznie ją wyciągnij, kup nową… 🙂