Nowy przepis na zielony sok

Witajcie w ten słoneczny piątkowy dzień!
Dzisiaj chcę pokazać, że picie soków nie musi być nudne. 

Jeden składnik dodany do przeciętnie zwyczajnego soku może go odmienić całkowicie. W tym przypadku do soku z jabłek i selera naciowego dodałam pęczek MIĘTY.
Tak tak, dobrze czytacie!

Mięta ma bardzo charakterystyczny smak i zapach. Ma zbawienne właściwości na trawienie, pomaga w bezsenności, bólach. Używana jest w inhalacji przy przeziębieniach, ma również właściwości  dezynfekujące i znieczulające. 

Do tego soku można dodać jeszcze cytrynę lub pomarańczę aby wzbogacić smak. 

 * zdjęcia mojego autorstwa

Welcome to this sunny Friday day!
Today I want to show that drinking juice doesn’t have to be boring.

One ingredient added to the average ordinary juice can change it completely. In this case, the juice of apples and celery added a bunch of mint.

For this juice, you can add more lemon or orange to enhance flavor.

Mint has a very distinctive taste and smell. It has beneficial properties for digestion, helps with insomnia, pain. It is used by inhalation for colds, also has disinfectant properties and anesthetics.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

17 − jeden =