Nafaszerowane!
No to zrobiło się kulinarnie na blogu, ale nie mogłam się powstrzymać przed pokazaniem wam tego przepisu. Ostatnimi czasy udaje mi się robić nowe, czasem przedziwne potrawy ze składników, które znajduję w kuchni. No i wyszło świetnie!
Przekonajcie się sami.
Składniki:
– cukinia
– papryka
– pomidor
– tofu z bazylią
– świeży szpinak
– przyprawy (do wyboru do koloru)
– olej z ryżu
Wydrążyłam cukinie przekrojone na pół. Pokroiłam resztę warzyw i doprawiłam. Naładowałam cukinie skrojonymi warzywkami, skropiłam oliwą i włożyłam do piekarnika na 180 C na 15 minut.
* zdjęcia mojego autorstwa
Oczywiście można mieszać z mięsem (choć wtedy trzeba dłużej piec) lub serem. Faszerujcie tym czym chcecie.
Wszystko pięknie, smacznie i bardzo szybko. Ha! i jeszcze zdrowo.
Smacznego !
wygląda pysznie!
dziś podobne składniki kroiłam na leczo mojej mamy – najlepsze na świecie <3
Ale Twoja wersja pewnie jest równie dobra 🙂
Aaaaa! już wiem o czym zapomniałam dzisiaj. Miałam zrobić leczo na obiad. Dzięki za przypomnienie 😀