Budyń z kaszy jaglanej
Tak bardzo chciałabym mieć możliwość wstania rano i przygotowania pysznego, pełnowartościowego śniadania. Bo śniadania to jedne z ważniejszych posiłków w ciągu dnia. Jedząc sycące śniadanie nie mam potrzeby wypicia kawy z rana oraz w ciągu dnia nie muszę jeść często i obfitych posiłków.
Śniadanie według mnie powinno być bogate w produkty o wysokiej wartości odżywczej, dlatego też kasza jaglana wybierana ostatnio przeze mnie mieści się na samym szczycie listy produktów śniadaniowych. Jednak kasza jaglana w ugotowanej postaci może szybko się znudzić, więc postanowiłam zmienić lekko jej formę.
Budyń z kaszy jaglanej
– jabłko
– gruszka
– cynamon
– garść rodzynek
– trochę miodu
– woda ok. 200g
Obrane i pokrojone owoce wrzuć do garnuszka i zalej wodą. Gotuj owoce aż staną się miękkie. Dodaj miód, cynamon i rodzynki.
– kasza jaglana
Ugotowaną kaszę jaglaną dodaj do podgotowanych owoców i wszystko razem zmiksuj aż uzyskasz gęstą jednolitą masę.
Najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego!
Najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego!
Ja jestem wielką fanką takiego budyniu. Zwykła jaglanka z owocami średnio mi smakuje, ale jak się to zmiksuje to mniaaaam. Zawsze robię z bananem i ewentualnie dodatkowo innymi owocami. Muszę spróbować Twojej wersji 🙂
Spróbuj spróbuj i daj znać czy smakowało 🙂
Ja ostatnio przetestowałam budyń jaglany na mleku migdałowym – jest boski!:)
Brzmi bardzo interesujaco 🙂