Budyń z kaszy jaglanej

Tak bardzo chciałabym mieć możliwość wstania rano i przygotowania pysznego, pełnowartościowego śniadania. Bo śniadania to jedne z ważniejszych posiłków w ciągu dnia. Jedząc sycące śniadanie nie mam potrzeby wypicia kawy z rana oraz w ciągu dnia nie muszę jeść często i obfitych posiłków.
Śniadanie według mnie powinno być bogate w produkty o wysokiej wartości odżywczej, dlatego też kasza jaglana wybierana ostatnio przeze mnie mieści się na samym szczycie listy produktów śniadaniowych. Jednak kasza jaglana w ugotowanej postaci może szybko się znudzić, więc postanowiłam zmienić lekko jej formę.

 

Budyń z kaszy jaglanej
 
– jabłko
– gruszka
– cynamon
– garść rodzynek
– trochę miodu
– woda ok. 200g
 
Obrane i pokrojone owoce wrzuć do garnuszka i zalej wodą. Gotuj owoce aż staną się miękkie. Dodaj miód, cynamon i rodzynki.
 
– kasza jaglana
 
Ugotowaną kaszę jaglaną dodaj do podgotowanych owoców i wszystko razem zmiksuj aż uzyskasz gęstą jednolitą masę.

Najlepiej smakuje na ciepło.

Smacznego!
 



0 thoughts on “Budyń z kaszy jaglanej”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwadzieścia − trzynaście =