Smaczne i zdrowe placki bananowe

Bardzo dużo czasu zajęło mi wrócenie do pisania na blogu. Przez ten czas byłam na urlopie, wypoczęłam należycie, po powrocie przepracowuje się masakrycznie, że nie wiem jaki dziś dzień tygodnia. Każdą wolną chwilę zostawiałam sobie na relaks i zadbanie o siebie, na jedzenie dobrych potraw, spotkania z rodziną. Blog został gdzieś daleko za tymi sprawami, jednak nie ma tego złego… wracam dzisiaj z przepisem na placuszki bez mąki i cukru. Takie dietetyczne, smaczne i szybkie w przyrządzeniu.
 
 
zdrowe placuszki
 
Bananowe placuszki – bez mąki i cukru
 
Potrzebujesz: porcja na 2 osoby (ok. 6-8 sztuk)
– 2 banany (dojrzałe)
– 2 jajka
– łyżeczka proszku do pieczenia
– łyżka tahini lub masła orzechowego
– pół łyżeczki oleju kokosowego
– owoce (świeże, suszone)
 
Wykonanie:
W misce rozgnieć widelcem dwa banany, dodaj 2 jajka i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj łyżkę tahini i proszek do pieczenia.
Po wymieszaniu składników, wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, którą wcześniej wysmarowaliśmy odrobiną oleju kokosowego.
Smażymy z obu stron. Wykładamy na talerz i dodajemy ulubionych nasion, owoców, orzechów itp.
 
 
Smacznego!
bananowe


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

sześć + siedemnaście =