Kanapki na lunch
Kanapki są szybkie do wykonania i łatwe do zabrania ze sobą. Można je zjeść wszędzie, zarówno w pracy jak i na spacerze lub wycieczce. Pomysłów na ich przyrządzenie jest mnóstwo. Poniżej zobaczcie co przygotowałam.
2 rodzaje kanapek z awokado:
Do jednej kanapki użyłam pokrojonego w plasterki awokado, kilku plasterków sera koziego. Do drugiej zaś włożyłam ogórka konserwowego, a awokado rozgniotłam na obu kromkach pieczywa.
Bardzo rzadko jem pieczywo, ale jeśli już to wybieram z dużą ilością ziaren. Ten ma w sobie jeszcze kawałki żurawiny. Pycha!
Kanapeczki zawinęłam w dekoracyjną serwetkę i przewiązałam sznurkiem. Można owinąć je również szarym papierem, papierem pergaminowym lub zwykłą serwetką, którą można później wykorzystać. W taki sposób nie otworzą się i ładnie wyglądają.
Kocham avocado! A kanapki wygladaja prze smacznie!
Jak wspaniale!
Byly bardzo smaczne 🙂